StoryEditor
NAŠICE

Vlasnik sale za vjenčanja koju je Stožer proglasio žarištem korone: ‘Neistinama šire strah!‘

Kaže da svadba uopće nije bila prebačena iz Vinkovaca zbog strogih mjera, nego da je u Našicama planirana godinu dana
Ilustracija
 Mykhailo Lukashuk/Tetra Images/Profimedia

Nakon što je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak prije nekoliko dana na konferenciji za medije vjenčanje u Našicama naveo kao novo žarište koronavirusa, što je podatak koji je iznio i ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade, javio se vlasnik sale u kojoj je organizirano spomenuto vjenčanje.

U izjavi za Glas Slavonije on tvrdi da se na svadbi u Našicama nitko nije zarazio, niti je itko od zaraženih nazočio slavlju. Kako navodi, čuo je kako su se u Cerni, odakle je mladoženja, održavale momačke i djevojačke večeri, kao i svadbe s velikim brojem uzvanika, te da su se uzvanici zarazili upravo na tim slavljima. Gosti pozvani na "našičku" svadbu koji su imali simptome zaraze, kako tvrdi vlasnik sale, nisu uopće došli na slavlje u Našicama. Vezano uz tvrdnju kako je svadba prebačena u našičku salu jer je mladenci nisu mogli održati u Vinkovcima zbog epidemioloških mjera koje su na snazi do 4. kolovoza, vlasnik sale tvrdi da to nije točno i da je ova svadba dogovorena prije više od godinu dana.

Prema posljednjim službenim podacima gradskog Stožera civilne zaštite nema novooboljelih osoba u Našicama, a sve osobe prije zaražene nisu povezivane sa svadbama. Kako ističe vlasnik sale, neutemeljena vijest da su svadbe u Našicama novo žarište koronavirusa unijela je strah među Našičane, ali i stanovnike ostatka Slavonije, što donosi velike neugodnosti i šteti svim organizatorima proslava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. kolovoz 2020 09:29